Megérkezett a nyár, a jó idő. Sokan alig várták, hogy elérkezzen ez az időszak ismét, hiszen rengeteg szabadidős lehetőség nyílik meg ilyenkor az emberek és állatok számára is. A nyári emlékek mindig különleges helyet foglalnak el az ember szívében. Ez a kutyagazdiknál és kedvenceiknél sincs másképp. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 8 olyan nyári örömöt, amit csak a kutyagazdik értékelnek igazán. Habár a felsoroltak közül szinte mindegyiket átélheti az ember egyedül is.

#1 – Szabadban enni

A gyönyörű időt élvezni legjobban a szabadban lehet. Nincs is jobb annál, mikor az ember kiül a teraszra egy hűsítő itallal és kutyája társaságában. De akár egy étterem teraszán is ücsöröghet az ember kedvencével (természetesen csak akkor, ha ez megengedett) és élvezheti a kilátást és a jó időt. Szerencsére egyre több étterem szabályzata engedélyezi is ezt. Sőt, több étterem már készít külön kutyáknak is menüt!

#2 – Vizes játékok

A játékpiac szinte sosem fogy ki az újabb ötletekből, a nyári szezonra ráadásul sokkal több időt és kreativitást szánnak a játékgyártók, hogy a jó időben sose legyen hiány az új és izgalmas játékokból. A nyári időszakban is fontos a játék a szabadban, erre pedig kapóra jönnek a vízzel kapcsolatos játékok, hiszen nemcsak örömet okoznak, hanem hűsítik is az embert és kedvenceiket is.

#3 – Séta a naplementében

Az esti séták tökéletesek a nyáron, hiszen nemcsak a naplementében gyönyörködhetünk, de még az időjárás is kellemesebb ilyenkor. Mivel a nyáron hosszabbak a nappalok és csak későn sötétedik, így a munka után is bőven jut még idő arra, hogy kutyáinkkal a szabadban töltsünk el időt.

#4 – Szépítkező napok

Nem titok, hogy a kutyák hullajtják szőrüket, és bizony a nyári időszakban egy rémálom azt összetakarítani. Mivel a legtöbb kutyafajtánál nem ajánlott a szőr lenyírása a különböző egészségügyi problémák kialakulása miatt, ezért érdemes időnként egy-egy „szépítkező” napot tartani. Ilyenkor érdemes gondosan, alaposan átkefélni a kutyák szőrét. A nyári kutyakozmetikai tippjeinkről már hosszabban itt írtunk.

#5 – Dock diving/Dock jumping

Ez egy kifejezetten népszerű nyári sport a kutyák körében. A sport lényege: minél messzebb beugrani a vízbe egy játéktárgy után a stégről. Gondoskodjatok róla, hogy a kiválasztott vízpart a lehető legjobb legyen: a víz legyen elég mély, a környék pedig biztonságos legyen!

#6 – Vízi partik

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy víz közelében lakhat. Sokaknál még egy medence sem fér el az udvaron (meg az erkélyen a lakásban lakóknak). Viszont, ha van öntözőtök, azzal remek „bulit” lehet csapni a kutyákkal. Nincs öntözőrendszer? Semmi baj, egy locsolócső is ugyanúgy megteszi! A kutyaúszás alapjairól itt írtunk részletesen.

#7 – Kinti edzés

Korábbi cikkeinkben már rengeteg benti játéklehetőségről írtunk nektek, viszont a kint töltött idő kétségkívül nagyobb móka és öröm a kutyák számára. Ezt pedig nyáron ki is kell használni! Csak mindig ügyeljetek, hogy a legnagyobb forróságot kerüljétek, illetve gondosan figyeljetek arra, hogy kedvenceitek elegendő vizet fogyaszt.

#8 – Kutya strandok

Hiába lakik az ember vízpart közelében, ha az ottani strandra nem engedik be az állatokat. Keressetek fel minél több állatbarát strandot, szerencsére egyre többet alakítanak ki Magyarországon is. De ha külföldre húz a szívetek, akkor egy remek kirándulást is tudtok a strandolás mellé szervezni!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Az idős kutyák gondozása különleges odafigyelést és törődést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a kedvenc négylábúak ne tudnának boldog és aktív életet élni koruk ellenére. A megfelelő gondoskodással és a szükséges alkalmazkodásokkal az idősödő kutyák továbbra...

bővebben
Fiatal vizslám rendszeresen füvet eszik. Mi tévő legyek?

Fiatal vizslám rendszeresen füvet eszik. Mi tévő legyek?

Kérdező: Már két éve rendelem önöktől a Ted bárányos rizses száraz kutyatápot és a konzerveket a vizslámnak, aki most 3 éves. Nagyon szereti mind a kettőt. A problémám az, hogy nem tudom miért eszik mégis füvet mellette. Sokat játszunk, vitamint is kap. Répát, ubit is...

bővebben
Rólunk mondtátok
27915 vélemény