Kérdező:

Mi most váltunk nyers etetésről a tápra, elsősorban időtakarékossági gondok, nem tudom már kitalálni miért nyalja a lábát folyton kérdéskör, plusz az állandó bűzmirigy gondok és nem el hanyagolható anyagiak miatt is. 3 napja kapja a tápot vegyesen a nyerssel, de mára hasmenése lett és hányt is. Első körben a tápra gondolok, hogy az okozza a gondot, bár a hányás kétségeket kelt bennem ezt a gyanút illetőleg, de mégis csak megkérdezem, hogy okozhat gondot a tápra való átállás? Hipoallergén bárányos tápot adtam neki. Az állandó nyalakodás, allergia gyanú miatt mindenképpen hipoallergéntáppal szeretnék etetni.

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

A nyersetetést követően az első feladat egy alapos féreghajtás lenne, mielőtt bármire is váltunk. A bélrendszer számára a hirtelen tápváltás egy igen jelentős stresszor. Nem tudom, Ön hány nap alatt váltott de javasolom, hogy 2 naponta 25%-ot keverjen csak be az új eleségből a régihez, tehát 1-2. nap 25% az új táp, 3.-4. nap már a fele és így tovább, így a 7. napra cserélődik le teljesen az étrend. Érzékeny gyomrú kutyusoknál én mindig ezt alkalmazom és jelentősen lecsökkenti az átállások körüli emésztési zavarokat, hányás-hasmenés lehetőségét. Viszont a jelenlegi helyzetben a leírtak alapján az Ön kutyájának felborulhatott a bélflórája. 3 napig fűszermentesen készített nyákosra főtt rizs diétát javasolok és egy jó minőségű kutyás probiotikumot (Synbiotic DC, Fortiflora, Florentero), már ami a hasmenést illeti. Ezután fokozatosan álljon át valamelyik hipoallergén tápunkra.

Viszont a hányás tipikusan olyan panasz, amivel 1-2 napnál nem illik többet várni, nem szűnő hányás / öklendezés esetén mindenképpen keresse fel állatorvosát, ugyanis a bélflóra eltolódáson kívül számos egyéb más ok is állhat a háttérben, amiket nem biztos hogy önmagában az etetéssel rendezni tudunk!

Hipoallergén tápjaink kutyusodnak:

Rólunk mondtátok
27964 vélemény