Amennyiben amerikai módon ünnepeljük mi is a Halloweent, akkor nekünk, embereknek, nagyon mozgalmasan telhet ez az éjszaka. A kutyák számára még őrültebbnek tűnhet, ahogy gyerekek végeláthatatlan sora tűnik fel az ajtóban, az ijesztő jelmezek, na meg a sok-sok tiltott jutalomfalat. Összeszedtünk néhány tippet, amivel nyugodtabbá teheted kuytusod Halloweenjét.

Ne feledkezz meg az ajtóról

Halloween estéjén nagy lehet a zűrzavar az ajtódban a folyamatos kopogással, csengetéssel, és a sok hiperaktív gyerekkel. Ha tudod, tartsd a kutyusod egy a bejárati ajtótól távol eső szobában. Ha nem látják vizuálisan a beöltözött gyerekek hordályát, kevésbé valószínű, hogy ugatni fognak, és idegesek lesznek az állandó betolakodóktól.

Ha a kutyád hajlamos hangosan reagálni a vendégek érkezésére, legyen valaki a házban, aki a bejárati ajtónál vár, hogy üdvözölje a „csokit vagy csínyt” kiabáló gyerekeket, mielőtt még kopognak vagy csengetnek. A zajok nélkül, amiket a kutyusod általában látogatókkal kapcsol össze, képesek lesznek nyugodtabban átvészelni az estét.

Hagyd ki a kertet

Halloween éjszaka kint hagyni a kutyádat az udvaron nem túl jó ötlet sem a kutyádra nézve, sem pedig az édességgyűjtő gyerekekre. Előfordulhat, hogy kutyusod területvédő ösztöne bekapcsol, és talán morog vagy megugat minden kapucnis koboldot, maszkos szellemet, és járókelőt. Ez a szituáció stresszes lehet a kutyusodnak, és ijesztő a kisemberek számára, akik a házad mellett mennek el. Mind a halloweenezők és a kutyusod épsége érdekében, négylábúdat tartsd a házban, hogy ne lássa mi történik odakint.

Csak semmi csoki

A Halloween este a finomságokról szól, amik fogyasztása veszélyes a kutyákra nézve. Bármiylen csoki, még egy kis falat is mérgező lehet a kutyusodnak. Sok cukormentes édesség tartalmaz egy xilit nevű mesterséges édesítőt, amit a kutyának kockázatos lenyelnie. Még a burgonyasziromnak is magas a nátrium tartalma, amit nem túl jó, ha a kutyád megesz.

Annak érdekében, hogy a kutyusodtól távol tartsd az édességeket, amiket a halloweenezőknek osztogatsz, tedd a nasikat egy üvegbe, elég magasra ahhoz, hogy négylábúd ne érje el. És amikor a gyerekek hazatérnek a zsákmánnyal, tegyél róla, hogy semmi édesség ne potyogjon kedvenced éhes szájába, és hogy olyan helyen tárold, amihez nem fér hozzá.

Ideje beöltözni!

A kutyajelmezek eszméletlenül cukik. Akár egy egyszerű sütőtökruhában virítanak, vagy tetőtől talpig szuperhős jelmezben feszítenek, a kutyákat beöltözve látni az egyik legjobb része az ünnepnek. Habár, ezzel nem minden kutya ért egyet. Halloween estéje előtt add rá a jelmezét, hogy legyen ideje hozzászokni a nagy nap előtt.

A kulcs ahhoz, hogy kutyád Halloween jelmezt viseljen az, hogy teljesen kényelmesen érezze magát benne, és ne váltson ki belőle indokolatlan stresszt. Ezen kívül, bizonyosodj meg róla, hogy a ruházat nem korlátozza a légzését, és nem tartalmaz semmi fulladást vagy botlást okozó veszélyt.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Rólunk mondtátok
28402 vélemény