Amennyiben amerikai módon ünnepeljük mi is a Halloweent, akkor nekünk, embereknek, nagyon mozgalmasan telhet ez az éjszaka. A kutyák számára még őrültebbnek tűnhet, ahogy gyerekek végeláthatatlan sora tűnik fel az ajtóban, az ijesztő jelmezek, na meg a sok-sok tiltott jutalomfalat. Összeszedtünk néhány tippet, amivel nyugodtabbá teheted kuytusod Halloweenjét.

Ne feledkezz meg az ajtóról

Halloween estéjén nagy lehet a zűrzavar az ajtódban a folyamatos kopogással, csengetéssel, és a sok hiperaktív gyerekkel. Ha tudod, tartsd a kutyusod egy a bejárati ajtótól távol eső szobában. Ha nem látják vizuálisan a beöltözött gyerekek hordályát, kevésbé valószínű, hogy ugatni fognak, és idegesek lesznek az állandó betolakodóktól.

Ha a kutyád hajlamos hangosan reagálni a vendégek érkezésére, legyen valaki a házban, aki a bejárati ajtónál vár, hogy üdvözölje a „csokit vagy csínyt” kiabáló gyerekeket, mielőtt még kopognak vagy csengetnek. A zajok nélkül, amiket a kutyusod általában látogatókkal kapcsol össze, képesek lesznek nyugodtabban átvészelni az estét.

Hagyd ki a kertet

Halloween éjszaka kint hagyni a kutyádat az udvaron nem túl jó ötlet sem a kutyádra nézve, sem pedig az édességgyűjtő gyerekekre. Előfordulhat, hogy kutyusod területvédő ösztöne bekapcsol, és talán morog vagy megugat minden kapucnis koboldot, maszkos szellemet, és járókelőt. Ez a szituáció stresszes lehet a kutyusodnak, és ijesztő a kisemberek számára, akik a házad mellett mennek el. Mind a halloweenezők és a kutyusod épsége érdekében, négylábúdat tartsd a házban, hogy ne lássa mi történik odakint.

Csak semmi csoki

A Halloween este a finomságokról szól, amik fogyasztása veszélyes a kutyákra nézve. Bármiylen csoki, még egy kis falat is mérgező lehet a kutyusodnak. Sok cukormentes édesség tartalmaz egy xilit nevű mesterséges édesítőt, amit a kutyának kockázatos lenyelnie. Még a burgonyasziromnak is magas a nátrium tartalma, amit nem túl jó, ha a kutyád megesz.

Annak érdekében, hogy a kutyusodtól távol tartsd az édességeket, amiket a halloweenezőknek osztogatsz, tedd a nasikat egy üvegbe, elég magasra ahhoz, hogy négylábúd ne érje el. És amikor a gyerekek hazatérnek a zsákmánnyal, tegyél róla, hogy semmi édesség ne potyogjon kedvenced éhes szájába, és hogy olyan helyen tárold, amihez nem fér hozzá.

Ideje beöltözni!

A kutyajelmezek eszméletlenül cukik. Akár egy egyszerű sütőtökruhában virítanak, vagy tetőtől talpig szuperhős jelmezben feszítenek, a kutyákat beöltözve látni az egyik legjobb része az ünnepnek. Habár, ezzel nem minden kutya ért egyet. Halloween estéje előtt add rá a jelmezét, hogy legyen ideje hozzászokni a nagy nap előtt.

A kulcs ahhoz, hogy kutyád Halloween jelmezt viseljen az, hogy teljesen kényelmesen érezze magát benne, és ne váltson ki belőle indokolatlan stresszt. Ezen kívül, bizonyosodj meg róla, hogy a ruházat nem korlátozza a légzését, és nem tartalmaz semmi fulladást vagy botlást okozó veszélyt.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

8 ok amiért érdemes idős kutyát örökbe fogadni

Ha örökbefogadásra kerül sor általában mindenki kölyökkutyákra gondol, viszont rengeteg olyan kutya él menhelyeken, akik már beléptek az időskorba. A kutyák 7-8 éves koruktól már idősnek számítanak, de ez a kutya méretétől is függ, hiszen egy nagyobb testű kutya...

bővebben

6 hányást kiváltó étellel kapcsolatos ok – kutyabajok

Aki már élt együtt kutyával tudja, hogy alkalmanként a kutyák is hánynak. Aggodalomra semmi ok. Mindaddig, amíg ez csak egyszer-kétszer fordul elő. Azonban, ha rövid időn belül kedvenced többször is hányt, vagy már rendszeresnek számít, akkor akár egy-egy aggasztóbb...

bővebben

Mennyit ehet a kutyánk egy nap?

Az APOP (Association for Pet Obesity Prevention, magyarul az Állatelhízás-megelőzés Szövetsége) 2018-ban végzett felmérése szerint az Egyesült Államokban tartott kutyák 56%-a túlsúlyos, illetve kórosan elhízott. Az elhízás komoly egészségügyi problémákhoz vezethet a...

bővebben

Csomagod kiszállításáról a DPD és az MPL gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja