Mindenki tudja milyen jó móka a kutyával játszani, de nagyon sokszor elfelejtjük, hogy az öröm mellé még számos jótékony hatás járul. Ha egy kicsivel megnöveled a játékidőt, akkor máris feldobtad kutyád hétköznapjait! Mi listáztuk nektek a játék további 7 előnyét!

Folyamatosan tanítod kedvenced, még ha ez nem is tűnik fel

A játék egy rendkívül szórakoztató formája a mindennapi edzésnek. Itt most nem a hagyományos „taníts egy trükköt a kutyának” edzésekről van szó, hanem sokkal inkább azokról, amelyek valamilyen kívánt viselkedésformára ösztönzik a kutyát. A nevelés köré épített játékokkal például nagyon könnyedén taníthatod kedvencedet alap utasítások követésére.

Kötélhúzás közben a kutya túlzásba viszi a rágcsálást? Ilyenkor egész egyszerűen csak hagyd abba a játékot. Ezzel arra tanítod, hogy az emberek kezét nem szabad harapdálni. Ez hagyományos nevelés? Nem kimondottan, ezért is olyan könnyű elfelejteni, hogy játék közben is folyamatos edzésben tartod a kutyádat. Szerintünk ez az egyik legjobb dolog a játékban, hiszen a szórakozás mellett lehetőséged van a kutyát a helyes viselkedésre is nevelni.

A játék serkenti az agyműködést

Nagyon jól tudjuk, milyen fontos a fizikai erőnlét a kutyáknál, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szellemi jóllétről. Az interaktív játékok (például a kötélhúzás, vagy a „hozd vissza”) nemcsak nagyon egyszerűek, de emellett kifejezetten jó agyserkentő feladatok a kutya számára.

Mivel a játékok alap utasításokra épülnek (pl.: „Ha szeretnél tovább játszani, akkor hozd vissza a labdát”), így a kutyának lehetősége van döntéseket hozni, valamint segíti az összpontosítás, figyelem erősítését is. Szánj egy kis időt ilyen játékokra, ezzel a kutyád biztosíthatod kutyád mentális jóllétét is!

Remek edzés neked és kutyádnak egyaránt

A kutyáknak rendszeres testmozgásra van szüksége, és nincs is szórakoztatóbb formája a mozgásnak, mint a játék. Mivel általában a gazdi is kell az ilyen játékokhoz, így számodra is biztosított egy kis edzés.

Na de nem egy háromórás maratonfutásra gondolunk ám ilyenkor! Csupán 5-10 perccel több játékidő is sokat számít. A frizbihez hasonló játékok fizikailag kifejezetten megterhelőek, így biztos lehetsz abban, hogy kutyusod megkapja a megfelelő napi testmozgást!

Ha egy energiabomba kutya gazdája vagy, olvasd el cikkünket a kutya kifárasztásának 5 legegyszerűbb módjáról. Ezek a játékok átsegíthetnek azokon az átmeneti időszakokon amikor a kutya olyan energikus, hogy egy 10 kilométeres séta után is készen áll még játszani.

A játék oldja a stresszt

A stresszoldás egy rendkívül egyszerű módja is lehet, ha játszunk a kutyával. Ez mind nekünk, mind kutyáinknak hatalmas lendületet adhat. Számos kutatás bizonyította már, hogy a kutyával együtt töltött időnek nyugtató hatása van, sőt a depresszió és a szorongás egyes tüneteit is enyhíti. Naponta elég csupán 5 perc játékidő is, már ez is jobbá teszi a kutya, illetve gazdája lelki állapotát.

A játék erősíti a kutya és gazdája közötti kapcsolatot

A közös játék a lehető legjobb módja a kapcsolaterősítésnek. Kétségkívül a kutya kedvenc napirendi pontja a játék, és mivel ez általában a gazdi társaságában történik, így nem csoda, hogy erősödik az a bizonyos kapocs. Te nemcsak a szórakozást hozod a kutya életébe, hanem egy mindennapi rutint is. Az sem utolsó szempont, hogy a kutyád mindig veled fogja összekötni a játék örömét, hiszen te hozod az életébe a mókát.

A játék a viselkedési problémákat is csökkentheti

Sokkal kevesebb eséllyel alakulnak ki viselkedésbeli gondok (túlzott rágcsálás, hangos ugatás) azoknál a kutyáknál, akikkel rendszeresen játszanak. Ugyanis ezek a viselkedések akkor alakulnak ki leginkább, ha a kutyát elhanyagolják és unatkozni kezd, így elkezdik saját magukat szórakoztatni. A kutyák pedig maguktól nem fogják megtanulni, hogy a cipőket rágcsálni nem játék.

A rendszeres játékkal folyamatos mozgásban tartod kutyádat, és esélye sem lesz unatkozni, ezzel pedig csökkentheted annak a kockázatát, hogy a kedvenc cipődet szétrágva találod egyik napról a másikra. Ha tanácstalan vagy, hogy milyen izgalmas tevékenységekkel keltsd fel kutyád figyelmét, „33 benti dolog, amivel lefoglalhatod a kutyádat” illetve „26 unaloműző kutyáknak” cikkeinket.

Játékkal feldobod a társasági életed

Végül pedig érdemes megemlíteni azt is, hogy a társasági életet mennyire feldobja a játék. Hiszen akár parkba, akár a hozzád közeli játszótérre viszed a kutyádat játszani, biztosan találkozni fogsz más emberekkel, így ez kitűnő alkalom kapcsolatok kialakítására is.

Nemcsak neked tesz jót a társaság, hanem bizony a kutyádnak is. Egy 2015-ös kutatás szerint a kutyatulajdonosok egy harmada tett szert új barátokra miközben kedvencével játszani ment a parkba, illetve az ilyen gazdik sokkal jobban megismerik a szomszédságot és a környéket.

Mi a kutyád kedvenc játéka?

Tudod melyik játék a kutyád kedvence? Mindig szánsz egy kis időt a játékra? Észrevetted, hogy nyugodtabb lesz tőle a kutyád?

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

25 unaloműző kutyáknak

Unatkozik kedvenced? Mindig keresel valami egyszerű és gyors unaloműzőt neki? Ha egy kutya unatkozik, akkor nagyon gyorsan előjön belőle a pusztító ösztön. A problémák főleg abból adódnak, hogy nem tudunk olyan munkát adni kutyánknak, mint amire ők igazán születettek....

bővebben

33 benti tevékenység, amivel lefoglalhatod a kutyádat

Mindig keresed az izgalmas, egyszerű és szórakoztató tevékenységeket, amivel lefoglalhatod a kutyádat? Nem csoda, hiszen a kutya érdeklődését felkelteni nem mindig olyan egyszerű dolog, viszont a sok ötletelés közben te már sokkal jobban elfáradhatsz és a kedves is...

bővebben

10 tipp a kutyaszőr takarításhoz

Kivétel nélkül minden kutya hullajtja a szőrét, és ezzel a jelenséggel garantáltan minden gazdinak meggyűlik a baja. A husky-k boldog gazdáinak pedig innét is mély együttérzésünket küldjük! Noha imádjuk négylábú szőrös kedvenceinket, azért néha örülnénk neki, ha nem...

bővebben

Megtalálhatsz minket az alábbi közösségi média oldalakon is!

Csomagod kiszállításáról a DPD futárszolgálat gondoskodik

Online fizetést az OTP Simple Pay biztosítja

Szeretnéd Ingyen kipróbálni a bárányos kutyakekszünket?

 

Ha igen, akkor kattints az alábbi gombra...

Ingyenes

Ajándékod Érkezett

(Sajnos egy kutyagazdi csak egyszer élhet ezzel a lehetőséggel!)

Az alábbi mezőbe kérlek add meg az email címed, és már készen is vagy!

Amint beírod az e-mail címed, már e-mailben küldjük is ki Neked az ajándék bárányos kutyakekszed kuponkódját! Mikor kapom meg a kekszet? Bármilyen másik termék vásárlása mellé ingyen megkapod a kekszedet!

Kuponodat Kiküldtük az

E-mail Címedre

Maximum 5 percen belül meg kell érkeznie. De a biztonság kedvéért itt is leírjuk:

baranyoskeksz100