Kérdező:

Kedves Imre! Több mint két éve rendelem Önöktől a lazacos tápot. Alison, az utóbbi hónapban nagyon lefogyott, pedig ugyanannyit kap enni. Sportos kutya, szóval sosem volt kövér, azonban mostanra kilógnak a bordái. A széklete rendben van és a kedélye is jónak tűnik, bár talán kicsit fáradékonyabb. Mit javasol?

Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal kapcsolatban?

Legyen szó etetésről, viselkedésről, kölyök vagy idős kutyákról, mi mindenben segítünk. Tedd fel kérdésed itt, és lehet, hogy a jövő héten már egy ilyen blog bejegyzésben a Te kérdésed válaszoljuk meg.

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Kedves Gazdi!

Először is köszönöm, hogy már ilyen régóta rendelsz tőlünk, és hogy Alison számára a CricksyDog lazacos tápot választottad! Nagyon sajnálom, hogy most aggodalomra okot adó változásokat tapasztalsz nála.

A hirtelen testsúlycsökkenés és a fáradékonyság számos okból eredhet, ezért az alábbi lépéseket javaslom:

 

Azonnali Orvosi Vizsgálat:

Elsődleges és legfontosabb lépés az állatorvosi látogatás. A hirtelen fogyás hátterében állhatnak anyagcsere-problémák, hormonális egyensúlyhiányok vagy rejtett fertőzések. Az állatorvos alapos kivizsgálása segít kideríteni az okokat és kizárni a komolyabb betegségeket.

Az állatorvos a vizsgálat során valószínűleg vérvizsgálatot, vizeletvizsgálatot és esetlegesen ultrahangot is elvégez, hogy átfogó képet kapjon Alison egészségi állapotáról. Ezek a tesztek segítenek azonosítani az esetleges belső problémákat, mint például a máj- vagy vesebetegségeket, illetve a hormonális zavarokat.

Ne habozz szakemberhez fordulni, hiszen a korai felismerés és beavatkozás kulcsfontosságú lehet Alison gyors felépüléséhez.

 

Nagy Meleg Hatása:

Ne felejtsük el, hogy a nyári hőség is komolyan befolyásolhatja kutyánk állapotát. A nagy meleg miatt kutyánk fáradékonyabb lehet és étvágya is csökkenhet. Az extrém hőmérséklet megterhelő a kutyák számára, különösen a sportos, aktív kutyák esetében, mint amilyen Alison is. A hőség hatására kutyád több vizet veszít, ami kiszáradáshoz vezethet, és befolyásolhatja az általános energiaszintjét.

Fontos, hogy mindig biztosíts Alison számára friss, hűvös vizet. Érdemes naponta többször ellenőrizni a vizes tálját, és cserélni benne a vizet, hogy mindig friss legyen. Emellett próbálj meg hűvösebb helyet biztosítani neki a pihenéshez, legyen az egy árnyékos kert vagy egy légkondicionált helyiség a házban.

Kerüld a legmelegebb órákban a hosszú sétákat és a megerőltető tevékenységeket. Inkább a kora reggeli vagy késő esti órákban vidd sétálni, amikor a hőmérséklet hűvösebb. Ha mégis szükséges a kinti tevékenység napközben, biztosíts számára gyakori pihenőket és hozzáférést a vízhez.

A nagy meleg elleni védekezés egyik módja lehet még a nedves törölközők vagy hűtőmatracok használata, amelyeken Alison kényelmesen pihenhet. Ezek segíthetnek szabályozni a testhőmérsékletét, és megelőzni a túlmelegedést.

 

Táplálék Kiegészítése:

Annak érdekében, hogy Alison súlya és energiája visszaálljon, érdemes lehet étrendjét kiegészíteni. Próbáld ki a CricksyDog Ely hipoallergén bárányos nedves kutyaeledelt, amely magas hústartalmú és könnyen emészthető, ami segíthet a súlygyarapodásban és az energia növelésében.

Ha Alison étvágya is csökkent, próbáld ki a Mr. Easy száraztáp öntetet, amely nem csak ízletes, de természetes összetevőinek köszönhetően növeli az étvágyát és javítja az emésztését.

 

Rendszeres Állapotfigyelés:

Figyeld meg Alison energiaszintjét, kedélyállapotát és testtömegét. Ha a változtatások ellenére sem javul az állapota, mindenképpen térj vissza az állatorvoshoz további vizsgálatokra.

Bízom benne, hogy ezek a lépések segítenek visszanyerni Alison egészséges testsúlyát és energiáját. Minden jót kívánok nektek, és ha bármilyen további kérdésed lenne, állok rendelkezésedre!

Függetlenül ellenőrzött
40316 vélemény