Talán egy kicsit elfogultak vagyunk, de szerintünk a kutyák csodálatos teremtmények. A játéktól a délutáni sziesztáig, imádjuk őket, a nap minden percében. Ha az embernek van egy kutyája, azzal együtt társaságot (akár még közös zenehallgatásra is), és feltétel nélküli szeretetet is kap, de azt tudtad, hogy a kutyatartásnak más egészségügyi előnyei is vannak? A felsorolásból megtudhatod milyen jótékony hatással jár a kutyatartás:

Összességében javítja az egészséget

Az Amerikai Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központ (CDC), a Nemzeti Egészségügyi Intézet, és más szervezetek tanulmányai azt mutatták, hogy a kutyatartás összességében javítja az egészségünket. Csökkenti a szorongás, depresszió, mértékét, és a koleszterin szintet, és növeli a szerotonin szintet a testben.

Növeli a testedzést

Néha kihívás lehet teljesíteni a javasolt napi 30 perc testedzést. Bár, a kutyagazdiknak talán egyszerűbb, mivel a kutyatartással kéz a kézben jár a sétáltatás, és a közös játék. Ha a kutyád az edzőpartnered, az már csak hab a tortán!

Javítja a szív egészségét

A kutyák nem csak megdobogtatják szívünket, de erősebbé is teszik! Számos tanulmány kimutatta, hogy a kutyatartás csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát, a szívritmust és a vérnyomást is. Tanulmányok kimutatták, hogy csökken a vérnyomásunk, amikor kutyát simogatunk. Beszéljünk a kutyák erejéről!

Feljavítja a beszélgetést

Ha a kutya szóba kerül, megtör minden jeget. Hasonlóképpen, arra ösztönöznek, minket gazdikat, hogy kimenjünk sétálni, és játsszunk a parkban. Előfordult már, hogy végre kiszabadultál otthonról, találkoztál egy másik gazdival, és hirtelen úgy érezted mintha legjobb barátok lennétek? Az említettek közül minden tényező növeli a másokkal való ismerkedést és kommunikációt (legyen szó két- vagy négylábú barátról).

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog x Erste Bank

CricksyDog x Erste Bank

Te is szereted azt ha pénzt kapsz vissza a vásárlásod után? Szuper, mert mi is! Most az Erste bank George appjában vásárolt CricksyDog-os finomságok után 5% visszajár! 1. Hogyan működik a dolog? Nagyon egyszerűen. Sajnos azt tudnod kell hogy egyelőre csak Erste bankos...

bővebben
Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Helló, embertársak! Hé, igen, te, aki éppen olvasod ezt! Gondolkoztál már azon, milyen egy kutya szemszögéből a tökéletes szülinap? Akkor irány felkészülni, mert elkalauzollak egy csodás kalandra! 1. A reggel kezdeteként: ébresztő Ma alapvetően nincs szükségem arra,...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
35041 vélemény