Kérdező:

Rejtőzhet bármilyen betegség amögött,  hogy kutyám kb. mindenre is allergiás? (Legalább is mi ezt gondoljuk). Ha csirkés , ha akármilyen szárnyas vagy fűszeres , füstölt bármit adunk 1-2 napra rá a lába kisebesedik és lehull róla a szőr. Sokáig kapott akármit is nem volt gond egyáltalán, kb olyan 3 éve van ez. 12 kg és 6 éve van velünk. Nőstény keverék kutya. Ki van ivartalanítva.

Köszönöm szépen a választ!

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Jól gondolja, emögött ugyanis nagy eséllyel eleség allergia állhat. Embernek szánt fűszerezésű, vagy füstölt ételt egyébként sohase adjon kutyájának, ugyanis főleg 7 éves kor felett (de akár korábban is) hasnyálmirigy gyulladást fog okozni vele.

Ha főzni akar neki, azt megteheti fűszerek nélkül. A kutya valószínűleg az összes szárnyasra érzékeny, emiatt aza lap tápját is javasolt lecserélni hipoallergénre, és ami nagyon fontos, hogy a jutalomfalat is legyen hipoallergén! Érdemes komolyan venni a betegséget, mivel az súlyosbodni szokott a korral. A séták során meg kell gátolni, hogy eldobott csirkés szendvicsbe stb., bármi hasonlóba belekóstolhasson a kutyus. A rokonoknak, vendégeknek is el kell magyarázni, hogy az Önök kedvence semmilyen körülmények között nem kaphat szárnyasokat tartalmazó eleséget.

Figyeljen arra, hogy sajnos a legtöbb emberi és állati ételbe is keverten teszik bele az alapanyagokat, így egy “marhás kutyatáp” tartalmazhat akár csirkét is. Csak olyan gyártót ás táptípust válasszon, ami receptúrája hipoallergén, és állati fehérjeként nem tartalmaz szárnyashúst sem. Juliet, Ted vagy Oscar Hipoallergén száraz kutyatápjaink tökéletesen megfelelnek a fenti szempontoknak.

Fontos, hogy 12 hétig legalább tartson ki a kutyája szigorú diétáját illetően! Ennyi idő kell ugyanis, hogy a szervezetből kiürüljenek az allergének. Komoly odafigyelést igényel a feladat, de higgye el, ezt a betegséget jobb minél előbb kezelésbe venni, mert romolhat a helyzet! A panaszok fellángolása esetén mindenképpen keresse fel állatorvosát, de addig is bátran kezdje el a diétát a fenti tápok egyikével, hogy megelőzze a nagyobb bajt!

Függetlenül ellenőrzött
40304 vélemény