Kérdező:

Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudnék tenni egy igen válogatós rossz evő kutyusommal. Pamika egy bichon havanese kutyus, aki 2 közönséges cicával lakik együtt. Nincs olyan, hogy kedvenc kaja, sőt legtöbbször nem is hajlandó másodjára sem ugyanabból a kajából enni. Soha nem használtam gagyi kaját, önöktől is vásároltam, de nem ette meg. Lehet étvágygerjesztőre lenne szüksége? Előre is köszönöm válaszát!

Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal kapcsolatban?

Legyen szó etetésről, viselkedésről, kölyök vagy idős kutyákról, mi mindenben segítünk. Tedd fel kérdésed itt, és lehet, hogy a jövő héten már egy ilyen blog bejegyzésben a Te kérdésed válaszoljuk meg.

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy hozzám fordultál a kérdéseddel Pamika válogatósságával kapcsolatban. A Bichon Havanese fajtájú kutyusok valóban hajlamosak lehetnek a válogatósságra, és egy háztartásban élő cicák jelenléte sem könnyíti meg a helyzetet. Engedd meg, hogy néhány tanáccsal szolgáljak, hogyan növelheted Pamika étvágyát és találhatod meg számára a megfelelő eledelt.

 

Miért nem eszik a kutya?

Gyakran előfordul, hogy a kutyák, ha lehetőségük van rá, inkább a főtt ételt választják a száraztáppal szemben. Mivel a Bichon Havanese nagyon kistestű kutya, az is előfordulhat, hogy napközben túl sok „lepottyanó” falatot szed fel, ami telítheti. Az ilyen kistestű kutyáknál különösen oda kell figyelni a kalóriabevitelre, mert könnyen elhízhatnak. Ezen kívül a Bichon fajtánál egyre gyakoribb az allergiára való hajlam, különösen a csirkehúsra, búza-gluténre és különféle pollenekre.

 

Tippek válogatós kutyusok etetéséhez

  1. Változatosság a tálban: Kutyák is szeretnek változatosan étkezni. Ha Pamika nem hajlandó kétszer ugyanazt enni, próbálkozz többféle ízesítésű tápokkal és nedves eledelekkel. A CricksyDog kínálatában számos ízletes opciót találhatsz.
  2. Öntetek és kiegészítők: Néha egy kis extra íz is csodákra képes. Ajánlom a CricksyDog Mr. Easy „original” yummy sauce-t, ami minden száraz tápot ellenállhatatlanná tesz. Csak egy-két csepp, és Pamika máris lelkesebben fogja enni a megszokott tápot.
  3. Hipoallergén eledelek: Ha Pamika esetleg érzékeny bizonyos összetevőkre, érdemes hipoallergén tápokat is kipróbálni. A CricksyDog Juliet Hipoallergén Marhás Száraz Kutyatáp különösen ajánlott kis testű kutyusoknak, mint amilyen Pamika is.
  4. Etetési rutin: Próbálj meg állandó etetési időpontokat bevezetni, és ne hagyd a tápot hosszú ideig a tálban. Ha Pamika nem eszi meg 20-30 percen belül, vedd el a tálat, és kínáld újra a következő etetési időpontban. Ez segíthet abban, hogy jobban értékelje az étkezéseket.

 

Záró gondolatok

Az étvágygerjesztők használata is egy opció lehet, de először érdemes megpróbálni természetes módon növelni Pamika érdeklődését az étel iránt. A változatos étrend, ízletes öntetek és hipoallergén tápok mind segíthetnek abban, hogy Pamika újra örömmel falatozzon.

Ha azonban ezek a módszerek nem válnak be, érdemes konzultálni az állatorvossal. Az állatorvos segíthet kizárni az esetleges egészségügyi problémákat, amelyek befolyásolhatják Pamika étvágyát, például emésztési zavarokat vagy allergiákat. Az állatorvos továbbá személyre szabott tanácsokat is adhat a megfelelő étrendről és esetleges étvágygerjesztő szerekről.

Remélem, ezek a tanácsok segítenek abban, hogy Pamika újra boldogan és egészségesen étkezzen. Ha bármilyen további kérdésed lenne, ne habozz újra írni. Kívánom, hogy Pamika minél hamarabb megtalálja kedvenc ételét!

Függetlenül ellenőrzött
40316 vélemény