Kérdező:

Mivel tudom megszüntetni a lábrágást, vakarózást, bőratkát?

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Nem ártana egy állatorvosi vizsgálat. De addig is annyit elmondhatok, hogy a láb rágcsálás és vakarózás mindenképpen allergiás tünetre vall. Először is át kellene állnia az egyik hipoallergén tápunkra és 12 héten át kizárólag ezt etetni a kutyussal, hogy lássuk, hogy az étel allergének kizárása segít-e az állapotán. Amennyiben segít, akkor úgy néz ki, eleség allergia okozta a panaszokat és Önnek lényegében nincs más dolga, mint tovább folytatni a tápot és szigorúan betartani, hogy kedvence ne egyen mást.

Jutalomfalatnak is csak hipoallergént válasszon, lehetőleg azonos állati fehérjéből, mint amiből a táp is készült (pl bárányos juti, ha bárányos volt a hipoallergén táp is). Amennyiben nem segít 12 hét után sem a diéta, akkor sajnos legnagyobb eséllyel környezeti allergia okozza a tüneteket. Ilyenkor drága allergia panel vizsgálatokkal lehet továbblépni az ügyben, hogy vajon mire érzékeny az állat.

Mindenképpen a hipoallergén diéta az első, legpraktikusabb és mellékhatásoktól mentes megoldás. Személyes javaslatom a Juliet Rovarfehérje Alapú Kutyatápunk Vörösáfonyával és Yucca-kivonattal (legérzékenyebb kutyáknak). A tápra való fokozatos áttéréssel párhuzamosan pedig kérjen az állatorvosától egy Bravecto tablettát a megfelelő súly szerint a kutyusnak a bolhák és szőrtüszőatkák ellen. A rühösség egy másik atkafaj által okozott betegség a bőrben, aminek gyanúja esetén csak állatorvosa tud segíteni.

Rólunk mondtátok
28197 vélemény