Kérdező:

Aggódom a hatéves tacskó keverékem miatt, aki folyamatosan éhesnek tűnik, és sajnos túlsúlyos is lett. Mit tehetek, hogy segítsek neki visszanyerni az ideális testsúlyát?

Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal kapcsolatban?

Legyen szó etetésről, viselkedésről, kölyök vagy idős kutyákról, mi mindenben segítünk. Tedd fel kérdésed itt, és lehet, hogy a jövő héten már egy ilyen blog bejegyzésben a Te kérdésed válaszoljuk meg.

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Kedves Gazdi!

Nagyon jó kérdés! Sok kutyatulajdonos találkozik ezzel a problémával. A tacskók esetében különösen fontos odafigyelni a testsúlyra, mert az extra kilók rendkívül megterhelik hosszú, alacsony testüket. A túlsúly hát- és ízületi problémákhoz vezethet, ezért kulcsfontosságú, hogy kutyád ideális testsúlyát visszanyerjük.

Az állandó éhségérzet gyakran a nem megfelelő étrendből ered, ami nem látja el a kutyát a szükséges tápanyagokkal, ezért folyamatosan ételt keres.

Éppen ezért, először is, az étrendjük minőségére kell nagy hangsúlyt fektetni. A CricksyDog Juliet hipoallergén, bárányos száraz kutyatápunk kiválóan alkalmas erre a célra. Ez a táp segít az egészséges emésztésben és az ideális súly fenntartásában anélkül, hogy túl sok kalóriát vinnénk be a szervezetükbe. A táp magas fehérje- és alacsony zsírtartalma biztosítja, hogy kutyád jóllakott legyen, miközben segít az izomtömeg fenntartásában és a felesleges zsír leadásában.

Másodsorban, fontos odafigyelni a napi adagokra és kerülni a túletetést. Javasolnám, hogy a napi étkezéseken kívül egy darabig ne kapjon egyéb jutalomfalatokat. Ha ez elkerülhetetlen, akkor érdemes kipróbálni a zöldségekkel való jutalmazást.

Ezen felül a rendszeres testmozgás nélkülözhetetlen. A tacskók energikus kutyák, így napi játékos séták vagy kisebb futások segítenek az aktív életmód fenntartásában. Fokozatosan növeld a napi séták időtartamát. Támogasd abban, hogy minél többet mozoghasson!

Amennyiben kutyád étvágyának növekedése és a súlygyarapodás hirtelen jelentkezett, legelőször egy állatorvosi kivizsgálást javasolnék. Az ilyen változások hátterében számos egészségügyi ok állhat, például hormonális egyensúlyhiányok, mint a pajzsmirigy alulműködése. Ezért fontos, hogy kizárjuk a lehetséges egészségügyi problémákat, mielőtt étrendi vagy életmódbeli változtatásokat kezdünk el. Az állatorvos a legjobb kiindulópont a helyzet megértésében és a megfelelő kezelési terv kidolgozásában.

Remélem, hogy ezek az információk segítenek kiskutyád egészségének megőrzésében és hosszú, boldog éveket biztosítanak számára!

Függetlenül ellenőrzött
39915 vélemény