Veled is előfordult már olyan egy séta során, hogy a kutyád egész egyszerűen csak megállt és meg sem akart moccanni? Nyugi, ezzel nem vagy egyedül. Nekünk is volt már hasonló történetünk:

„Van egy hároméves mentett nőstény kutyám, aki rendkívül bizonytalan, de domináns. A séták alatt sosem okozott gondot, hogy mekkora távot tettünk meg, de amint hazafelé indultunk sokkal gyakrabban állt meg és egész egyszerűen nem akart továbbmenni.
Teljesen úgy tűnt mintha nem akarna velem hazajönni.

Vajon lehet ennek köze ahhoz, hogy ő egy mentett kutyus? Ha mentett kutyádat a közelmúltban nem vizsgálta meg orvos, javaslom, minél előbb látogassátok meg a rendelőt! Könnyen lehet, hogy csípődiszplázia, korai ízületi gyulladás vagy más egészségügyi probléma áll a dolgok hátterében.

A rövidebb sétáknál is tapasztalsz ilyet kutyusodnál? Figyeld meg jól a járását, nézd hogyan sétál, hogyan játszik. Volt egy Luxy nevű fajtatiszta németjuhászom, akinél kétéves korában diagnosztizálták a csípődiszpláziát.

Még fiatalabb korában egész egyszerűen abbahagyta az eddigi játékos ugrándozásait, nem volt olyan mozgékony, mint korábban. A napi séták ugyan megvoltak, de többször kellett megállnunk, mert elfáradt és nem bírt tovább jönni.

Az állatorvosunk megvizsgálta őt, megröntgenezte a csípőjét, adott és írt fel gyógyszer a fájdalom enyhítésére. A németjuhászok, rottweilerek és sok más kutyafajta hajlamos a csípődiszpláziára.

Szinte biztos, hogy a kutyusok „származása” rendkívül befolyásolják az egészségügyi állapotukat és személyiségüket egyaránt.”

 

Jutalmazd meg kutyusod!

Ha kutyusod nem úgy viselkedik, ahogy te azt elvárnád tőle, lehet, hogy csak egy kis noszogatásra van szüksége! A jutalomfalatnál pedig nincs számukra nagyobb motiváció. Add a legjobbat kedvencednek, kényeztesd a család négylábú tagját! Ted kutyatápunk remek választás nagytestű kutyusok számára, míg Juliet kutyatápunk a kistestű kutyusoknak kiváló csemege! A kutyusod imádni fogja!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Tippek kezdő gazdiknak

Tippek kezdő gazdiknak

Minden, amit érdemes tudnod a gazdi-létről! Először lesz kutyusod? Gratulálunk és üdvözölünk a kutyaimádók között! Összeállítottunk neked egy segédletet, hogy gördülékenyebben menjen ez a nehéz, felelősségteljes de abszolút hálás feladat!   01 Tudd mire számíts,...

bővebben
Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Top 10 Tipp A Kutyusok Egészségéért

Mindannyian azt akarjuk, hogy kutyusaink a lehető leghosszabb ideig legyenek velünk boldogságban és egészségben. Gazdiként felelősek vagyunk kutyáink egészségéért. Íme 10 tipp, melyek segítségével minden kutyus boldogabb és egészségesebb élet élhet!   1....

bővebben
39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

39 Tuti Tipp: A Legnagyobb Kutyagazdi Útmutató

Akár újdonsült kutyagazdi vagy akár gyakorlott állattartó, ebben a cikkben biztos találsz egy olyan tippet, amit még nem fogadtál meg! De még nem késő! Összeállítottunk nektek egy hatalmas, átfogó listát, olyan tippekről, amit minden gazdinak tudnia kell. Ezeket...

bővebben