Kérdező:

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal kapcsolatban?

Legyen szó etetésről, viselkedésről, kölyök vagy idős kutyákról, mi mindenben segítünk. Tedd fel kérdésed itt, és lehet, hogy a jövő héten már egy ilyen blog bejegyzésben a Te kérdésed válaszoljuk meg.

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Kedves Gazdi!

Először is, nagyszerű, hogy Jenna minőségi táplálékot kap. Ez fontos alapja a jó egészségnek. A rossz szájszag azonban több okból is fakadhat, melyekkel fontos tisztában lenni, hogy hatékonyan kezelni tudjuk a problémát.

Fogkő: A fogkő, amely a fogakon és az ínyen felhalmozódott lerakódás, az egyik leggyakoribb oka a rossz szájszagnak kutyák esetében. Ez a lerakódás többnyire ételmaradékokból, baktériumokból és nyálból áll, amely idővel megkeményedik és fogkővé válik. A fogkő alatt lévő baktériumok irritálhatják az ínyt és így gyulladást, ínyvérzést és ínybetegségeket okozhatnak, amelyek mind hozzájárulnak a rossz lehelethez. Rendszeres fogtisztítással és állatorvosi ellenőrzéssel ez a probléma kezelhető.

Emésztési problémák: A rossz szájszag másik gyakori forrása az emésztőrendszeri zavarok. Ha a kutya nem megfelelően emészti meg az ételt, vagy érzékeny bizonyos összetevőkre, az emésztőrendszerben felgyülemlő gázok és toxinok szájszagon keresztül is megmutatkozhatnak. Ezért fontos, hogy Jenna olyan táplálékot kapjon, amely könnyen emészthető és megfelel az ő egyedi tápanyagigényeinek. Például a CricksyDog hipoallergén termékvonalát úgy terveztük, hogy segítsen megelőzni az emésztési zavarokat és támogassa az egészséges emésztést.

Más lehetséges okok:

  • Betegségek: Bizonyos egészségügyi állapotok, mint például a cukorbetegség, a veseproblémák, vagy májbetegség is okozhatnak rossz szájszagot.
  • Szájhigiénia: A nem megfelelő szájhigiénia, például a rendszeresen nem tisztított fogak, szintén hozzájárulhat a kellemetlen szájszaghoz.
  • Étrend: Néhány élelmiszer, különösen a nagyon zsíros vagy nehezen emészthető ételek is okozhatnak ideiglenes rossz leheletet.

Mindezek figyelembevételével javasolt ellenőriztetni Jenna állapotát állatorvossal, és odafigyelni a megfelelő étkezésre és szájhigiéniára.

A CricksyDog Denty fogtisztító rágókák kiválóan alkalmasak a fogak tisztán tartására, mivel segítenek eltávolítani a lepedéket és csökkenteni a fogkő kialakulásának kockázatát, miközben Jenna élvezheti az ízletes falatokat. Rendszeres használatukkal nemcsak a szájhigiéniát támogathatjuk, de a szájszagot is frissebbé tehetjük.

Mivel Jenna már most is minőségi tápot kap, fontos továbbra is fenntartani ezt az étrendet, miközben különös figyelmet fordítunk a rendszeres állatorvosi ellenőrzésekre és a szájhigiéniára. Az állatorvos látogatása lehetőséget ad arra, hogy szakértő szemmel felülvizsgálják Jenna fogainak és általános egészségi állapotának minőségét, különösen, ha a rossz szájszag továbbra is fennáll. A fogak rendszeres tisztítása pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzzük a fogkőképződést és a kapcsolódó szájüregi problémákat, amik hozzájárulhatnak a rossz lehelethez. Ezáltal jelentősen csökkenthető a rossz szájszag és javítható Jenna életminősége.

Remélem, hogy ezek az információk segítenek kiskutyád egészségének megőrzésében és hosszú, boldog éveket biztosítanak számára!

Rólunk mondtátok
28166 vélemény