Az év egyik legcsodálatosabb időszaka a kutyusok szülinapja és névnapja. Ez azt is jelenti, hogy itt az ideje beszerezni az ajándékokat kedvencünknek. A kutyaszülőknek pedig eljött az idő, hogy valami különlegessel lepjék meg szőrös kis családtagjukat. Akár bátorságtól duzzadva vágsz neki a zsúfolt plázáknak, vagy online böngészel a lehetőségek közül köntösben és papucsban, itt van néhány tipp hogy megtaláld a tökéletes ajándékot kutyusod számára.

Olyan játékot vegyél, ami bírja a strapát

A kutyák gyorsan tönkreteszik a játékaikat, fajtától függetlenül. Megrágják, tépik, szétmarcangolják, és ide-oda ráncigálják a házban „játék” címszó alatt. Mikor játékot veszel kedvencednek, mindenképp olyat vegyél, ami kutyabarát gumiból van, vagy biztonságos, tartós anyagból.

Vannak olyan játékok, amelyek kötélből vagy nyers bőrből, esetleg otthon házilag készülnek, amik a kutyusod számára tökéletes alakúak lehetnek. Habár, minden, ami túl kemény, roncsolhatja a fogait, amikor rágcsálja. Keress „kutyabiztos” vagy „kutyabarát” címkéjű termékeket mielőtt vásárolnál valamit.

A sípoló kutyajátékok veszélyesek lehetnek

A legnépszerűbb játékok közül néhány sípol, amikor a kutya játszik vele. Mielőtt ilyen sípoló játékot veszel, ellenőrizd hogy ne adjon ki túl könnyen hangot. Ha a legkisebb erőfeszítéstől is sípoló hangot ad, a kutyád hamar ráunhat. Ugyanakkor, éjjel-nappal ezt a hangot fogod hallgatni, ha a kutyád kedvenc játéka lesz. Valószínűleg nem akarod a sípoló hangot hallgatni az éjszaka közepén, amikor ölebed úgy dönt, hogy játszani akar.

Az eféle játékokban a sípoló hang egy kis műanyag tasakból jön, amikor a játékot rágják. Ha a kutyád sikeresen felszakítja a játékot, lehet hogy megpróbálja megenni a kis tasakot, ezért jobb lenne, ha csak a te felügyeleted alatt játszana vele.

Vigyázz a fulladást okozó veszélyes tárgyakkal

Légy éber, mert a játék bármelyik része könnyen leszakadhat és kutyád lenyelheti. A Gombok, kötél, vagy szalagok gyakran a játékok részei, amik megakadhatnak kutyád torkán, ha megpróbálja megrágni. Azzal hogy eltávolítod ezeket a kis kellékeket a kutyád ugyanúgy imádni fogja a játékot, és még biztonságosabb is lesz neki.

A játék mérete ugyanúgy problémás lehet a kutyusod méretétől függően. A játéknak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a szájukkal fel tudják venni. De, ne legyen túl kicsi, mert akkor fennállhat a fulladás veszélye. Egy csivavának egy normál focilabdánál kisebb játék a megfelelő, míg egy teljesen kifejlett bullmasztiff kutyusnak egy teniszlabdánál nagyobb játék szükséges.

Olyan játékot keress, ami mozgásra buzdítja

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy kutyánknak játékot vegyünk az, hogy ezzel testmozgásra buzdítsuk. Minden kutyának, fajtától függetlenül szüksége van mozgásra, és izgalomra, és a túlzott ugatás és rágás problémáinak csökkentésére. Tehát a kutyabiztos labdák, a frizbik vagy kötelek tökéletesek arra, hogy kettesben játszatok, és egészséges és aktív maradjon a kutyusod.

Keress agytornázó játékokat

Néhány játéknak van olyan része ami megdolgoztatja kutyusod agyát. Jutalomfalatokkal lehet megtölteni, de csak akkor juthat hozzá ha ölebed megnyomja, elfordítja, vagy meghatározott módon rágja, hogy kijöjjön belőle a nasi. Ez szuper játék lehet, ha le akarod foglalni kedvenced mikor sok dolgod van, vagy amikor te munkába mész és ő egyedül marad.

Ne bonyolítsd túl

Ha játékokról van szó, a kutyák nem válogatósak. Amint kiismered a személyiségét, a játékválasztás könnyű feladat lesz. Ha nagyon sok játéka van, próbáld fenntartani mindegyik iránt az érdeklődését úgy, hogy váltogatva adod oda a játékokat, így nem un rá egy bizonyos darabra. Olyan lesz, mintha minden hónapban ajándékot adnál neki!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog x Erste Bank

CricksyDog x Erste Bank

Te is szereted azt ha pénzt kapsz vissza a vásárlásod után? Szuper, mert mi is! Most az Erste bank George appjában vásárolt CricksyDog-os finomságok után 5% visszajár! 1. Hogyan működik a dolog? Nagyon egyszerűen. Sajnos azt tudnod kell hogy egyelőre csak Erste bankos...

bővebben
Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Egy kutya álomszülinapja: Pocakon túl a paradicsomban…

Helló, embertársak! Hé, igen, te, aki éppen olvasod ezt! Gondolkoztál már azon, milyen egy kutya szemszögéből a tökéletes szülinap? Akkor irány felkészülni, mert elkalauzollak egy csodás kalandra! 1. A reggel kezdeteként: ébresztő Ma alapvetően nincs szükségem arra,...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
35058 vélemény