A tél beköszöntével a kutyák táplálkozási igényei is megváltozhatnak. A hideg hónapokban a kutyák energiaszükséglete növekszik, így fontos, hogy táplálékuk megfelelő mennyiségű és minőségű legyen. Az alábbiakban néhány táplálkozási tippet osztunk meg, hogy kedvenceink egészségesek és energikusak maradjanak a téli időszakban.

 

Megfelelő Zsírtartalom

A téli hidegben a kutyák több zsírt égetnek el, hogy fenntartsák testhőmérsékletüket. Ezért fontos, hogy a táplálékuk megfelelő mennyiségű, jó minőségű zsírt tartalmazzon. Keresd azokat a kutyaeledeleket, amelyek megfelelő mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavat tartalmaznak, ezek segítenek a szőrzet egészségének megőrzésében és támogatják az immunrendszert.

 

Vitaminok és Ásványi Anyagok

A téli hónapokban különösen fontos a megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitel. A D-vitamin például segíthet a csontok egészségének megőrzésében, különösen, ha kevesebb a napsütés.

 

Megfelelő Fehérjetartalom

A hideg időben a kutyák több energiát égetnek el, ezért fontos, hogy eledelük magas minőségű fehérjéket tartalmazzon. A Ted Hipoallergén bárányos száraz kutyatáp kiváló választás lehet, hiszen nemcsak csábító ízzel rendelkezik, hanem a benne lévő esszenciális aminosavak is elősegítik az optimális izomnövekedést.

 

Könnyen Emészthető Eledel

A hideg időszakban a kutyák emésztőrendszere lassabb lehet. Ezért érdemes könnyen emészthető, magas minőségű eledelt választani.

 

Nedves Eledel Bevezetése

A téli időszakban érdemes bevezetni a kutyák étrendjébe a nedves eledelt is, amely magasabb hústartalommal rendelkezik. Az Ely Hipoallergén bárányos nedves kutyaeledel különösen ajánlott, mivel könnyen emészthető, és segít fenntartani a kutyák egészségét és életkedvét.

 

Kiegészítő Folyadékbevitel

Mivel a téli időszakban a beltéri fűtés szárító hatással lehet, fontos, hogy a kutyák elegendő folyadékot fogyasszanak. A kinti kutyáknál különösen érdemes figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Nap közben gyakrabban cseréld a vizüket, vagy öntsd fel melegebb vízzel, nehogy megfagyjon! Érdemes lehet az ételre is egy kis langyos vizet locsolni!

 

Allergia-Megelőzés

Télen is fontos figyelni a kutyák esetleges allergiás reakcióira. A Juliet Hipoallergén marhás száraz kutyatáp nem tartalmaz csirkehúst és búza-glutént, így az ételérzékeny kutyák is fogyaszthatják.

 

Több Kis Étkezés

A téli hideg időszakban érdemes a nagyobb étkezéseket több kisebbre bontani. Ez segíthet fenntartani a kutyák energia szintjét napközben, különösen, ha a kutyák több időt töltenek szabadban a hideg időben.

 

Ízletes Öntetek

Sok kutya hajlamos arra, hogy a száraz tápot nehezebben fogyassza. Ilyenkor a Mr. Easy „original” yummy sauce szósz lehet a megoldás, amely nemcsak ízletes, hanem minden száraztápra és minden kutyafajtára alkalmas.

 

Korhoz és Aktivitáshoz Igazított Táplálkozás

A kutyák korának és aktivitási szintjének megfelelően változnak az étrendi igényeik. Azonban a téli időszakban mindenekelőtt érdemes egy picit emelni a napi adag mennyiségén, hogy kedvencünk jobban viselje a zord időjárást is.

 

Mindezek mellett ne felejtsd el, hogy a rendszeres mozgás és a játék továbbra is fontos a kutyák számára, még a hideg időszakban is. Ez hozzájárul fizikai és mentális egészségük fenntartásához, valamint segíthet megőrizni az ideális testsúlyukat a téli hónapokban.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Top 5 kutyabetegség, ami a te kutyusod is fenyegetheti!

Top 5 kutyabetegség, ami a te kutyusod is fenyegetheti!

Az egészséges és boldog kutyák élete során számos betegséggel szembesülhetnek, amelyek közül sok megelőzhető megfelelő gondoskodással és elővigyázatossággal. Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a leggyakoribb kutyabetegségeket és megelőzési módszereiket, különös...

bővebben
Rólunk mondtátok
27466 vélemény