Bár sokszor a jó szándék vezérli a gazdit és megsajnálja a kutyusát, hogy mindig ugyanazt eszi, de tényleg szükség van arra, hogy váltogassa az ízeket? A válasz röviden: nem.

De nézzük meg kicsit kifejtve is és máshonnan is megközelítve.

A kutyáknak alapvetően nincs szükségük annyira a változatosságra, mint ahogy azt mi gondolnánk. Ha megtaláljuk a számára ízletes tápot, akkor ő azt hosszabb ideig szívesen fogja fogyasztani.

Miért baj, ha túl sűrűn váltogatjuk a tápokat?

A túl sűrű tápváltás akár emésztési zavarokat is okozhat a kutyusodnál, hiszen nincs ideje, hogy megszokjon egy tápot már is kapja a következőt.

Gyakran hallani azt az indokot is, hogy valaki azért váltogatja az ízeket, hogy több és más féle vitaminokhoz jusson a kutya. Nos, ez így ebben a formában nem igaz.

Tápjaink mindegyike úgy van megalkotva, hogy azok teljes értékű eledelként szolgáljanak a kutyádnak. Szakértőink úgy alkották meg a tökéletes receptúrát, hogy mindegyik tápunkban megfelelő legyen a fehérje, szénhidrát, zsír és rost aránya. Mindemellett pedig külön hangsúlyt fektettünk rá, hogy a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazzák a tápjaink. Így bármelyik tápunk mellett is döntesz, biztos lehetsz benne, hogy benne van minden, amire a kutyádnak szüksége van. Nincs szükség sem kiegészítésre, sem váltogatásra.

De mi a helyzet a válogatós kutyákkal?

Mi is tudjuk, hogy sajnos ez nem mindig ennyire fekete és fehér. Bár a kutyák 90%-ára igazak a fenti állítások, még is vannak olyan kivételes egyedek, akik szeretik a gazdit azzal bosszantani, hogy a jól bevált tápot már nem akarja megenni.

Ebben az esetben természetesen jó ötlet lehet kipróbálni egy másik ízt és lecserélni a régit. Az újdonság varázsa még a legválogatósabb kutyust is ráveszi az evésre!

Milyen időközönként érdemes váltani?

Bár, kutyusod talán évekig is ellenne ugyanazzal a táppal, mi azt javasoljuk, hogy minimum évente érdemes új ízre váltani és kicsit feldobni ezzel az étkezéseket.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

CricksyDog kutyatáp újra rendelés útmutató

CricksyDog kutyatáp újra rendelés útmutató

Mikor rendelj újra és ezt hogyan teheted meg? Mindannyian annak örülünk a legjobban, ha kutyusodnak bevált a nálunk vásárolt táp és örömmel fogyasztja. Ha ezt a cikket olvasod, akkor feltehetőleg Te is azok közé a tudatos kutyagazdik közé tartozol, akik szeretik...

bővebben
CricksyDog kutyatáp átszoktatási útmutató

CricksyDog kutyatáp átszoktatási útmutató

Új táp bevezetésekor fontos az átszoktatás. Hogy miért? Hiszen kutyusod, ha már hosszú ideje fogyasztja ugyanazt a tápot, akkor a szervezete hozzászokott. Az emésztése már beállt arra tápra, így akár az újdonság varázsa és az öröm könnyedén válhat aggodalommá. Ha nem...

bővebben
CricksyDog kutyatáp adagolási útmutató

CricksyDog kutyatáp adagolási útmutató

Ha már a kezedben van a tápos zacskó és alig várod az első etetést, akor már csak egy kérdés maradt: mennyit kapjon belőle a kutyusod naponta? A kérdés bár egyszerűnek tűnik még is sok tényezőtől függ. A weboldalunkon és a táp hátulján is találsz adagolási útmutatót,...

bővebben