Bár sokszor a jó szándék vezérli a gazdit és megsajnálja a kutyusát, hogy mindig ugyanazt eszi, de tényleg szükség van arra, hogy váltogassa az ízeket? A válasz röviden: nem. De nézzük meg kicsit kifejtve is és máshonnan is megközelítve. A kutyáknak alapvetően nincs szükségük annyira a változatosságra, mint ahogy azt mi gondolnánk. Ha megtaláljuk a számára ízletes tápot, akkor ő azt hosszabb ideig szívesen fogja fogyasztani.

Miért baj, ha túl sűrűn váltogatjuk a tápokat?

A túl sűrű tápváltás akár emésztési zavarokat is okozhat a kutyusodnál, hiszen nincs ideje, hogy megszokjon egy tápot már is kapja a következőt.

Gyakran hallani azt az indokot is, hogy valaki azért váltogatja az ízeket, hogy több és más féle vitaminokhoz jusson a kutya. Nos, ez így ebben a formában nem igaz.

Tápjaink mindegyike úgy van megalkotva, hogy azok teljes értékű eledelként szolgáljanak a kutyádnak. Szakértőink úgy alkották meg a tökéletes receptúrát, hogy mindegyik tápunkban megfelelő legyen a fehérje, szénhidrát, zsír és rost aránya. Mindemellett pedig külön hangsúlyt fektettünk rá, hogy a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazzák a tápjaink. Így bármelyik tápunk mellett is döntesz, biztos lehetsz benne, hogy benne van minden, amire a kutyádnak szüksége van. Nincs szükség sem kiegészítésre, sem váltogatásra.

De mi a helyzet a válogatós kutyákkal?

Mi is tudjuk, hogy sajnos ez nem mindig ennyire fekete és fehér. Bár a kutyák 90%-ára igazak a fenti állítások, még is vannak olyan kivételes egyedek, akik szeretik a gazdit azzal bosszantani, hogy a jól bevált tápot már nem akarja megenni.

Ebben az esetben természetesen jó ötlet lehet kipróbálni egy másik ízt és lecserélni a régit. Az újdonság varázsa még a legválogatósabb kutyust is ráveszi az evésre!

Milyen időközönként érdemes váltani?

Bár, kutyusod talán évekig is ellenne ugyanazzal a táppal, mi azt javasoljuk, hogy minimum évente érdemes új ízre váltani és kicsit feldobni ezzel az étkezéseket.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék?

Kérdező: A mentett agaramnak nagyon rossz a szájszaga. Jenna nagyjából 4 éves és lassan fél éve hoztam el a menhelyről. Azóta jó minőségű tápot fogyaszt, de a szája továbbra is kellemetlen szagú. Mit tehetnék? Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal...

bővebben
Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Öreg kutya, nem vén kutya: az idős kutyák gondozása

Az idős kutyák gondozása különleges odafigyelést és törődést igényel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek a kedvenc négylábúak ne tudnának boldog és aktív életet élni koruk ellenére. A megfelelő gondoskodással és a szükséges alkalmazkodásokkal az idősödő kutyák továbbra...

bővebben
Rólunk mondtátok
27964 vélemény