Kérdező:

Bella nem eszi meg a száraztápot. Egészen kis korától mindig konzervet kapott és most szeretnénk áttérni a száraz tápokra. Vettem neki több félét is, de hozzá sem akar nyúlni. Hogyan szoktathatnám át? Bella egy 2éves, ridgeback szuka. Mit javasolnál?

Neked is vannak felmerülő kérdéseid kutyusoddal kapcsolatban?

Legyen szó etetésről, viselkedésről, kölyök vagy idős kutyákról, mi mindenben segítünk. Tedd fel kérdésed itt, és lehet, hogy a jövő héten már egy ilyen blog bejegyzésben a Te kérdésed válaszoljuk meg.

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

Kedves Gazdi!

Nagyszerű hallani, hogy szeretnél változást hozni Bella étrendjében. A konzervről száraz tápra való átállás egy jelentős lépés, amivel sok kutya gazdi szembesül, és remek, hogy éppen ezt tervezed!

Amikor a száraz táp etetését fontolgatjuk, érdemes tisztában lenni azokkal az előnyökkel, amelyeket ez a táplálási forma kínálhat kedvenceink számára. Bella esetében, ahol eddig konzerveket fogyasztott, számos pozitív változást hozhat a száraz tápra való áttérés. Íme néhány érv, ami mellett szól:

Szájhigiénia és fogak egészsége: A száraz táp ropogós textúrája segít tisztán tartani a kutya fogait, csökkentve a fogkő kialakulásának kockázatát. Rágás közben a tápszemcsék dörzsölő hatással vannak a fogakra, ami elősegíti a lepedék eltávolítását, és segít megőrizni a fogak és az íny egészségét.

Egyszerű kezelhetőség és tárolás: A száraz táp kezelése és tárolása rendkívül praktikus. Nem igényel hűtést, így hosszabb ideig eltartható anélkül, hogy romlana vagy minősége csökkenne. Emellett utazáskor is könnyebb megoldást nyújt, mivel nem kell aggódnunk a kiszivárgás vagy más hasonló problémák miatt.

Gazdaságosság: Általában a száraz tápok költséghatékonyabbak, mint a nedves tápok. Nagyobb kiszerelésben vásárolva jelentős megtakarítást érhetünk el, ráadásul kevesebb mennyiséggel is képesek kielégíteni a kutya tápanyagszükségletét, mivel magasabbak lehetnek a koncentrált tápanyagtartalmuk.

Kiegyensúlyozott tápérték: A száraz tápok gyakran kiegyensúlyozottabbak tápanyagtartalom szempontjából. Formulájukat úgy alakítják ki, hogy minden szükséges vitamint, ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazzanak, amire a kutyák egészséges fejlődéséhez szükségük van. Ez biztosítja, hogy Bella minden szükséges elemet megkapjon az egészséges élethez.

 

Minden kutyának egyedi igényei vannak, de néhány általános tippet megosztanék, hogy Bella zökkenőmentesen áttérhessen a száraz tápra.

1. Fokozatosság: Kezdd azzal, hogy a megszokott konzervét kevered egy kis mennyiségű száraz táppal, és fokozatosan növeld a száraz táp arányát. Például az első napon adj hozzá a konzervjéhez egy kis száraz tápot, a következő napon növeld meg kicsit a mennyiséget, és így tovább, míg végül teljesen száraz tápot kap.

2. Ízesítés: Ha Bella nem hajlandó hozzányúlni a száraz táphoz, kísérletezzünk az ízesítéssel. A CricksyDog kínálatában található Mr. Easy ‘original’ yummy sauce kiválóan alkalmas erre. Ez az öntet 100%-ban természetes és ízfokozó mentes. Legfontosabb összetevői közt szerepel a sütőtök, édesburgonya, répa és alma. Csodálatos ízt kölcsönöz a száraz tápnak, aminek a legtöbb kutya nem tud ellenállni.

3. Változatos textúrák: Néhány kutya vonakodik a száraz táp ropogós textúrájától. Ebben az esetben próbálkozzunk nedvesítéssel: keverj hozzá egy kis meleg vizet a táphoz, ami kissé puhábbá és ízletesebbé teszi azt.

4. Minőségi választék: Válassz egy olyan száraz tápot, amely kifejezetten közepes vagy nagytestű kutyák számára készült, mint például a CricksyDog Hipoallergén Ted bárányos száraz kutyatáp, ami nem csak ízletes, de allergénmentes is, így Bella szervezete is könnyen adaptálódhat hozzá.

 

A fenti tippek remélhetőleg segítenek Bella száraz tápra szoktatásában. Az átállás során különösen fontos a fokozatosság és a türelem, hogy Bella számára is kellemes élmény legyen az új ízek és textúrák felfedezése.

Bízom benne, hogy ez az étrend nemcsak, hogy hozzájárul egy egészségesebb életmódhoz, hanem élvezetes utazás is lesz Bellának az ízek világában.

Rólunk mondtátok
28197 vélemény