Idén június 21-e a Vidd Magaddal a Kutyádat Melóba napja, az egyik kedvenc napunk az évben! Ki ne akarná látni a munkatársait, ahogy az imádott kutyusaiknak hízelegnek? De, mielőtt nagyon beleéled magad, hogy kutyáddal mész munkába, itt van 5 tipp, hogy biztosan élvezetes legyen neked, a négylábúdnak, és a munkatársaidnak is.

Kutyabarát helyen dolgozol?

A Vidd Magaddal a Kutyádat Melóba napot a Nemzetközi Állatfelügyelők (Pet Sitters International) indította el 1999-ben, abból a célból, hogy a kutyák baráti társaságát reklámozzák, és támogassák a háziállatok örökbefogadását. Bár, ez a nap nem egy jogilag kötelező érvényű megállapodás minden dolgozó számára, szóval biztos, ami biztos kérdezz rá a munkahelyeden, hogy magaddal viheted e kiskedvenced dolgozni.

Mielőtt részt veszel a kezdeményezésben, kérdezd meg a munkatársaidat is, hogy nincs e valakinek komoly allergiája, vagy nem fél e a kutyáktól.

Kutyusod tatyójának a következőket 7 dolgot kellene tartalmaznia:

  1.  Póráz – Hogy megsétáltasd, mivel gyakran szüksége lesz majd kinti szünetekre.
  2. Kutya kaja – Lehetőleg száraz kutya táp, mert az kevésbé rossz szagú mint a konzerv.
  3. Kutyatálak – 2 kutyatálat vigyél magaddal: az egyiket a tápnak a másikat a víznek.
  4. Egészséges jutalomfalatok – Örülni fogsz, ha lesz kéznél jutalomfalat, mikor a munkatársaid bemutatkoznak kutyusodnak. Az egészséges jutalomfalat mindig „jégtörő”.
  5. Játékok – Van a kutyusodnak zajtalan játéka, ami lefoglalja, és boldoggá teszi? Vidd el azt is, hogy élvezze a napot, amikor a délután közepén beüt az unalom.
  6. Párna – Ha az irodádban van elég hely, vidd el kutyád kutyafekhelyét vagy párnáját, hogy kényelmesen tudjon pihenni nap közben.
  7. Tisztító eszközök -Arra az esetre, ha „baleset” történne, legyen nálad tisztítószer, hogy azonnal össze tudd takarítani.

Fürdesd meg

Rendezd össze kutyádat már előző este fürdetéssel, hogy jó illata legyen, fésüléssel, hogy megszabaduljon a felesleges szőrtől, és csökkentsd a vedlés mértékét, valamint fogmosással, hogy csökkentsd kutyád jellemző szájszagát, amihez a munkatársaid talán nincsenek hozzákszokva.

Ha a kutyádnak betegségre utaló tünetei vannak, mint a tüsszögés, letargikus állapot, vagy nem eszik, ne vidd magaddal a munkahelyedre. Az utolsó dolog, amire egy irodának szüksége van az az, hogy egy kutya megfertőzzön más ott lévő kutyákat. Emellett, az ismeretlen környezettől még több stressz érhet egy beteg kutyát.

Oszd be a napodat

Akármennyire is cuki a kutyád, neked attól még felelősségteljesen el kell végezned a munkádat. Próbáld úgy beosztani a szüneteidet, és az ebédidőt, hogy akkor meg tudd etetni kiskedvenced és ki tudd vinni, hogy elvégezhesse a dolgát.

Ne felejtsd el, hogy néhány irodában belső levegő keringetés működik (klimatizált helyiségek), ami miatt szárazabb lehet a levegő, mint amihez a kutyusod szokott. Emiatt több vízre lehet szüksége, ez pedig azt jelenti, hogy többször kell kivinni pisiszünetre. Figyelj oda rá, és vidd ki kedvencedet, amikor szükséges.

Lelépési stratégia

Előfordulhat, hogy a kutyádnak nem fog tetszeni a Vidd Magaddal a Kutyádat Melóba nap. Nem biztos, hogy élvezni fogja, hogy a munkahelyeden van, a sok idegennel való találkozást, és az ismeretlen környezetet. Ha a kutyád egyértelműen nem élvezi a helyzetet, próbálj meg előbb elmenni. Semmi értelme túlzott stressznek kitenni a kutyádat.

Mindegy mikor hagyod el az irodát a kutyáddal, az a lényeg, hogy olyan tisztán hagyd a helyiséget, mint amilyen volt. Vidd haza a maradék holmiját, és takarítsd össze utána, ha kell. Remélhetőleg ez a nap ugyanolyan sikert arat a munkatársaidnál mint nálad és a kutyádnál!

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Pamika, a válogatós bichon

Pamika, a válogatós bichon

Kérdező: Azt szeretném kérdezni, hogy mit tudnék tenni egy igen válogatós rossz evő kutyusommal. Pamika egy bichon havanese kutyus, aki 2 közönséges cicával lakik együtt. Nincs olyan, hogy kedvenc kaja, sőt legtöbbször nem is hajlandó másodjára sem ugyanabból a...

bővebben
Függetlenül ellenőrzött
39915 vélemény