Jó szórakozás lehet, ha kutyusod magaddal viszed a helyi kutyabarát étterembe, vagy elviszed kocsikázni, vagy beviszed magaddal a munkahelyedre. Ahhoz, hogy teljes biztonságban legyen, összeszedtünk néhány szabályt, amiket mindenképp be kell tartani. Nézd át ezt az 5 tippet, mielőtt négylábúdat emberek közé viszed:

Az utasítások követése

Mielőtt bármiylen nyilvános helyre mentek, bizonyosodj meg róla, hogy kutyusod megérti, és teljesíteni tud néhány egyszerű parancsot, mint az „ül”, „fekszik”, és a „marad”. Az is fontos, hogy szőrös kis négylábúd tudja, hogy kell teljesíteni az utasításokat, amikor pórázon van. Gyakoroljátok ezeket a parancsokat otthon, még mielőtt nyilvános helyre mentek kedvenceddel.

Készüljetek fel

Mindig, mindig, mindig legyen nálad víz és kutyapiszok összeszedésére alkalmas zacskó. Nincs is rosszabb annál, mint amikor próbálsz kitalálni valamit, hogy takaríts fel a kutyád után úgy, hogy nincs nálad semmi! Ne felejtsd el feltűntetni a nevedet, és a fontosabb információkat a kutyusod nyakörvén, ha valami szerencsétlen baleset folytán esetleg elszakadnátok egymástól. Hasznos lehet, ha viszel magaddal egy törölközőt vagy egy takarót, hogy le tudd takarítni négylábúd nyálas száját, vagy a kemény talajra le tudd teríteni, ha netán lepihenne.

Húzzátok meg magatokat

Ha magaddal viszed a kutyusod az étterembe, vagy egy boltba, gondoskodj róla, hogy az asztal alatt tartózkodjon, vagy legalább ne a folyosó közepén, hogy elkerüljétek az orra bukás kellemetlen szituációit (és a kutyádra leselkedő lehetséges sérüléseket). Kíméld meg kutyusod a fájdalomtól, hogy a farkára vagy a lábára lépnek úgy, hogy a közeledben tartod, hogy ne legyen senki útjában.

A jó magaviselet a kulcs!

Minden ismeretlen hely szagok tomboló mámorát jelenti kutyusodnak. Add hozzá a kutyabarát étteremből hívogató ínycsiklandozó illatot, és kutyád egy másodperc alatt bezsong tőle! Bizonyosodj meg róla, hogy kutyád tudja, hogy kell viselkedni, és nem pitizik majd potya falatokért és nasiért. Ez jó alkalom arra, hogy egy takarón jót pihenjen az asztal alatt.

Légy figyelmes

Izgalmas kiváltság, ha kutyusunkat magunkkal vihetjük valamilyen nyilvános létesítménybe, de nem mindenki akarja látni vagy hallani, ahogy kedvenced élvezi az életét. Ha kedvenced ugat, vagy engedetlenül viselkedik, vidd el a helyszínről, vagy legközelebb hagyd otthon. A legnagyobb bók, amit egy ismeretlentől kaphatsz az, ha azt mondja észre se vette, hogy a kutyusod is veled volt!

Emlékezz: Nem minden kutyus nyit a külvilág felé. Ha szőrös kis barátod ijesztően vagy védelmezően viselkedik emberek között, talán az a legjobb, ha otthon hagyod. Így aztán mikor nem kell kétfelé figyelned, dolgozhatsz a nyilvános helyeken mutatott stílusán és viselkedésén.

Alábbi cikkeink még érdekelhetnek:

Top 5 kutyabetegség, ami a te kutyusod is fenyegetheti!

Top 5 kutyabetegség, ami a te kutyusod is fenyegetheti!

Az egészséges és boldog kutyák élete során számos betegséggel szembesülhetnek, amelyek közül sok megelőzhető megfelelő gondoskodással és elővigyázatossággal. Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a leggyakoribb kutyabetegségeket és megelőzési módszereiket, különös...

bővebben
Rólunk mondtátok
27466 vélemény