Kérdező:

12 éves német juhász kutyám van. Két éve mentettem, azóta van nálam. Rendesen ellátom, / étel, vitamin stb. / , mégis néha – néha a saját székletét, kakálás után azonnal megeszi. Mi a teendőm?

 

Vargyas Imre alapítónk, szakértőnk válasza:

✔️ kutya táplálkozási szakember, aki a kutyák étel-allergiás betegségeinek megelőzésére tette fel az életét
✔️ 5+ éves közvetett kutyatáp gyártói tapasztalat, éves szinten közel 20,000+ kutya kutyatápjáért felel
✔️ a nagynevű brit CPD által elismert Kutyatáplálkozási szakember

——————–

A kutya múltját tekintve ez valószínűleg egy rossz szokás eredménye. A kutya evolúciósan úgy fejlődött, hogy eltüntesse a nyomait más ragadozók elől. Amennyiben kis területen tartották évekig, akkor ösztönei szerint úgy érezhette, hogy ezt kell tennie az életben maradásért. Sajnos ez akár rögzülhet is örökre, esetleg kutyakiképző trénerek és folyamatos terápiás foglalkozás enyhíthet a dolgon, amennyiben ez egy rossz beidegződés. Olykor azonban van táplálkozás-élettani háttere is a bélsárevésnek. Ha a kutya tápja ugyanis jelenleg nem teljesértékű, akkor rosthiány miatt is megeheti saját (vagy más állat) ürülékét a kutya.

Próbálja ki Ted Kutyatápjainkat. Ezekben sok rost is van, ami remekül fedezné a kutyája rost-szükségletét! Amit még hozzá kell fűznöm a kérdéséhez, hogy sohase szidja le utólag a kutyát, vagy büntesse azért, hogy megeszi az ürülékét, mert ezzel csak tovább fog rontani a viselkedésén. Még azelőtt szóljon rá, mielőtt megtörténne a baj és próbáljon meg extra jó higiéniás körülményeket biztosítani, napi többszöri ürülék felszedéssel. Óriási kihívás egy ennyi idős kutyát leszoktatni, de én bízom benne, hogy ezekkel a tanácsokkal sikerülhet Önnek!

Függetlenül ellenőrzött
40306 vélemény