Állatorvos válaszol: Cukorbetegség

Üdvözlöm Dr úr!

Szeretném megkérdezni hogy a cukorbeteg kutyának melyik tápot ajánlaná?


Üdvözlöm!

Jelenleg még nem gyártunk cukorbeteg kutyáknak való speciális állatorvosi gyógytápokat. Viszont, ha az Ön kutyája jól reagál az állatorvosa által előírt inzulinos kezelésre, akkor nem mindig szükséges a gyógytáp. Fontos, hogy az állat emésztése a kiválasztott táp mellett stabil legyen, hiszen egy cukorbeteg kutyusnál a hányás és hasmenés vészesen felboríthatja az állat vércukorszintjét! Fontos emellett a tápanyagok lassabb felszívódása is, mely ezáltal egy stabilabb vércukorszintet eredményez a nap folyamán.

A lassabb felszívódást a rost tartalom emelésével lehet elérni (lényegében így működnek a cukorbeteg kutyáknak készült gyógytápok is). Nálunk, ami a legjobban megfelel kutyája igényeinek az a Juliet Rovarfehérje Alapú Kutyatáp Vörös Áfonyával és Yucca-kivonattal. Prebiotikus rostokat tartalmaz, melyek szabályozzák a cukrok megfelelő ütemű felszívódását. Amennyiben áttérne erre a tápra, kérem, hogy fokozatosan tegye és részletes naplót vezessen a kutyus vércukor értékeiről, ahogyan azt valószínűleg már álatorvosa is javasolta Önnek, és járjon a kutyussal rendszeresen kontroll vizsgálatokra.

Amennyiben nem tapasztal nagy vércukorszint ingadozásokat és az állat emésztése is rendben van, akkor ez akár hosszú távra is optimális lehet számára!

Üdvözlettel, Dr. Csizmás Máté